Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Gysinge står inte och faller med Berghäll”

Gysinge står inte och faller med investeringen på 30 miljoner kronor som Ulf Berghäll utlovat. Det menar brukets företagarförening som dock inte vill dras in i konflikten med Sandvikens kommun.
– Det är tråkigt att den överskuggar allt bra som händer här, säger Jenny Karlsson, ordförande i Vi i Gysinge.

Annons

Som Arbetarbladet tidigare berättat hotar Gysinge bruks ägare Ulf Berghäll att avveckla verksamheten och säga upp all personal sedan han hamnat i konflikt med Sandvikens kommun om ytterligare fastighetsköp. Under fredagen hade ett 15-tal företagare inom besöksnäringen sitt ordinarie månadsmöte då frågan diskuterades.

– Vår ståndpunkt är att vi ställer oss vid sidan av konflikten. Vi tar inte ställning utan det där är en tvist som Ulf och kommunen får lösa, säger Jenny Karlsson som tillsammans med en kompanjon driver brukshandeln.

Lever vidare

Hon tycker att den bild som målats upp är att hela Gysinge försvinner om Ulf Berghäll drar sig ur men menar att så inte är fallet. Företagarna på bruket fortsätter att jobba på precis som vanligt.

Men är inte de 30 miljoner kronor som Ulf Berghäll lovat investera välbehövliga pengar?

– Det är ett roligt tillskott men Gysinge som turistmål lever vidare utan sådana satsningar. Som företagare på ett besöksmål kan man inte lita till en stor entreprenör utan man måste se till sitt eget, svarar Jenny Karlsson.

Mer läsning

Annons