Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Fredrik Knief...

/

...från Järbo som går tredje året på restaurang- och livsmedelsprogrammet på Bessemerskolan i Sandviken och som tävlade i kocktävlingen ”Juniormedaljen” i lördags. Hans lag tog hem segern i tapasklassen.

Annons

Vad lagade ni för mat?

– Jag och Isac Cardosa, som jag tävlade med, lagade en champinjonknödel, det är en tysk version av kroppkaka. Sedan gjorde vi lufttorkad skinka med honungsmelonkräm, ångad rökt lax med palsternackssoppa och en egen variant av en spansk omelett.

Det låter som jättemycket jobb!

– Det var det också. Jag förstörde den första satsen till knödeln, då höll jag nästan på att ge upp. Jag tänkte att vi aldrig skulle hinna bli klara på en timme. Men min lagkamrat sa att vi skulle hinna och det gjorde vi också.

Varför gjorde ni så svåra rätter?

– Vi ville ha något som var arbetat. Det var mycket jobb med alla rätter och mycket som skulle hända samtidigt. Men vi ville inte göra något där det bara är att öppna burken och lägga upp på en tallrik.

Vad var det som gjorde att ni vann?

– Det var just att det var mycket arbete bakom. Sedan tyckte domarna att det var bra smakmässigt och fint upplagt.

Det här var din första kocktävling, vad var svårast?

– Det var nervositeten. Vi hade tränat och lagat rätterna många gånger förut men de har aldrig blivit så dåliga som under tävlingen. Jag var verkligen inte säker på att vinna så jag blev jätteglad och lättad när de sa att vi vann.

Mer läsning

Annons