Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Hallå, vad vill du ha arenan till?”

Avgörande beslut om hur Göransson Arena ska användas i framtiden förbereds just nu inom arenabolaget. Men först ska Sandvikenborna få säga sitt. 500 barnfamiljer telefonintervjuas om arenan, Jernvallen och idrotten.

Annons

Frågan om vilken profil Göransson Arena ska ha avgörs när styrelsen i slutet av mars tar ställning till verksamhetsplan. Mer eller mindre bandy? Is året runt? Ungdomsgård eller eventarena? Det är några av de frågor som ska besvaras.

Frågar barnfamiljer

Mitt i slutspurten med arbetet har bolagsledningen beställt en utredning om vad barnfamiljerna i Sandviken tycker. Ett analysföretag ska kontakta 500 av Sandvikens 4 300 barnfamiljer och ställa frågor om vad de vill ha ut av arenan och Jernvallenområdet.

– Jag är supernyfiken, säger vd:n Fredrik Granting.

Egentligen borde folket ha tillfrågats för länge sedan, menar han.

– Det är oerhört viktigt att lyssna på vad skattebetalarna tycker. Men nu byggdes ju arenan med privata medel och skänktes till kommunen som en gåva. Göranssonska stiftelserna kan inte klandras.

Vill ha engagemang

Vad förväntar du dig?

– Jag hoppas slippa få höra att vi ska stänga arenan och lägga pengarna på bordet. Jag vill att det ska visa sig finnas engagemang och stolthet över arenan och hela Jernvallenområdet.

Påverkar svaren verksamhetsplanen?

– Självklart. Det vore tjänstefel att inte jacka in åsikterna i planen.

Mer läsning

Annons