Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han vill göra arenan till ett vinterparadis

/
  • Satsa hårt. Göranssonstiftelsernas ordförande Henning Eneström vill att arenan ska användas mer. ”Knyt ihop allt till ett jättepaket och satsa hårt”, säger han.

Gör Sandviken till ett vintersportsparadis. Håll arenan öppen året runt för bandy, konståkning, ishockey och skridskor.

Det föreslår Henning Eneström, ordförande i en av Göranssonstiftelserna.

– Vi vill att arenan ska användas mer, säger han.

Annons

Som framgått av tidigare artiklar i Arbetarbladet måste Sandvikens kommun nu öka sina ansträngningar, både ekonomiskt och kreativt, för att leva upp till intentionerna i det gåvobrev som följde med Göransson Arena.

Henning Eneström, talesman för de Göranssonska stiftelserna och själv ordförande i Albert och Annas minne, gör ingen hemlighet av att han inte är helt nöjd med hur arenan används i dag.

– Den används för lite. Det här ska ju vara en stor samlingspunkt. Att de nu går ut med att det ska bli mer allmänhetens åkning är ju bra men också ganska självklart.

I strid med gåvobrevet

Att arenan under hela sommaren var igenbommad i strid med det gåvobrev som redovisades i gårdagens tidning, uppskattades inte av stiftelserna.

– Det tyckte vi var väldigt trist, säger Henning Eneström.

Hans egen vision är en året runt-öppen arena med isaktiviteter som bandy, konståkning, skridskoskolor och ishockey på flera rinkar även sommartid.

– Då skulle man också kunna få hit ryssar och amerikaner på träningsläger utöver att det händer roliga saker för Sandvikens ungdomar.

Har potentialen

Henning Eneström tycker att Sandviken har potentialen att lansera sig som en riktig vintersportstad med Kungsberget som snabbt växande alpin skidort, Högbo som längdcentrum med möjlighet att göra spår innan det finns natursnö och med arenan som isparadis.

– Knyt ihop allt till ett jättepaket och satsa hårt, föreslår han.

Besviken över skriverierna

Henning Eneström är besviken över de återkommande tidningsartiklarna om vad det kostar att driva arenan och betvivlar att siffrorna som redovisats stämmer. Enligt stiftelsernas talesman handlar det i år snarare om 6 miljoner kronor än om 18 miljoner

– Det borde skrivas i positiv anda, inte om hur förfärligt det är för skattebetalarna i Sandviken.

Mer läsning

Annons