Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handlare med dålig hygien får inte sälja oförpackad mat

En livsmedelsbutik i Sandviken med dålig hygien får fortsatt förbud att sälja oförpackad mat. Enligt länsstyrelsen är bristerna som avslöjades vid en inspektion så allvarliga att de medför risker för kundernas hälsa.

Annons

Vid en oanmäld inspektion i Sandvikenbutiken i vintras upptäckte miljö- och hälsoskyddsinspektören en rad allvarliga fel och brister i hanteringen av maten.

Halväten tårta

Det var smutsigt i lokalerna. Smör och ost stod framme i rumstemperatur. I mejerikylen stod en halvt uppäten tårta mitt bland varorna som skulle säljas till kunderna.

Totalt räknade inspektören upp 15 fel i den rapport som ledde till att butiken förbjöds att fortsätta hantera oförpackade livsmedel.

Överklagade till änsstyrelsen

Eftersom den delen av verksamheten är viktig för butiken överklagade handlaren beslutet hos länsstyrelsen i ett försök att få tillbaka tillståndet. Han skrev att de som jobbar i butiken tagit kritiken på största allvar och nu vidtagit stora åtgärder för att komma tillrätta med bristerna som ledde till att tillståndet drogs in.

Men länsstyrelsen tycker inte att det finns någon anledning att riva upp kommunens beslut. Tvärtom skriver länsstyrelsen att det fanns fullt fog för agerandet så att inte oförpackad mat skulle komma ut på marknaden från den aktuella butiken. Förutom att det fanns så många brister var de också, enligt länsstyrelsen, av så allvarlig art att de medförde risk för kundernas hälsa.

Mer läsning

Annons