Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hanna fyndade på megaloppis

/
  • GILLAR LOPPISAR. Hanna Grön från Stockholm är van loppisbesökare och hinner inte mer än in genom dörrarna innan hon slår till på tre gamla glasflaskor. ”Jag har förstått att arenan är ganska ny och det är ett roligt sätt att få hit folk”, tycker hon.
  • Visst var tidningar snyggare förr! Oavsett om man vill läsa om bilsport eller Hollywoodkändisar.  Barbiedockor är också populära (till höger).
  • TILL SAMLINGEN. Erik Röhstö fick pappa Robert att lätta på plånboken och köpa några påsar med legobitar. De ska komplettera samlingen därhemma. ”Jag ska bygga ett hus och en bil”, berättar Erik vars farbror Markus slog till och köpte två ungerska inflationssedlar från 1946. 1-miljardsedlar som nu kostade 25 kronor styck.

Megaloppisen på Göransson Arena lockade mycket folk på lördagen. Både köpsugna och nyfikna som ville spana in nya arenan. Men megastort var det kanske inte.

Annons

Det fanns utrymme för hela 700 försäljare men det var bara ett 80-tal som var på plats när dörrarna slogs upp till megaloppisen.

Arenachefen Maya Olsson var nöjd i alla fall.

– Det är jättebra med tanke på den korta framförhållning vi haft och att det är alldeles nytt.

Och besökarna strömmade till i mängd.

Hanna Grön, som bor i Stockholm men är och hälsar på släkt i Gävle, hade siktet inställt på att försöka hitta en lampa. Men redan vid första bordet vid entrén slog hon till och köpte tre gamla sockerdricksflaskor. Snabbt och vant prutar hon ned priset på 20 kronor per flaska till 40 kronor för alla tre.

– Jag kanske kan ha saft i den, funderar Hanna.

– Många använder dem också som vas, eller bara som prydnad, upplyser Lennart Eriksson-Glad som tillsammans med hustrun Monica säljer ut saker som de inte längre får plats med hemma.

Efter att ha tagit reda på tre dödsbon har det blivit överfullt. Andra passar på att handla på sig mer.

Snart tvååriga Klara Gunnarsson har fyndat ett roligt rosa gummidjur som hon glatt studsar runt på och kramar. Och pappa Jens Gunnarsson tycker att loppis i arenan är en perfekt kombination.

– Jag får se arenan och så är det lite roligt att gå på loppis. Det finns mycket att köpa och billigt är det. Man slår två flugor i en smäll.

Loppisen fortsätter även i dag, söndag.

Mer läsning

Annons