Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är maten billigast i Gästrikland – och här är den dyrast

/
  • I PRO:s undersökning var ICA Kvantum Fjällbacken billigast.

Den billigaste maten i Gästrikland och Norduppland finns i Gävle och Årsunda och den dyraste maten finns i Sandviken och Åmot.
Det visar PRO:s undersökning där de jämför matkassar runt om i Sverige.

Annons

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från just ditt närområde – ladda ner vår app till din Iphone eller Android!

I prisjämförelsen, där de valt ut ett antal varor, syns att prisskillnaderna i landet ökar. Det dyraste länet att handla mat i är Västerbotten, där den utvalda matkassen kostade 797 kronor i genomsnitt. I Skaraborg var kassen billigast. Där kostade matvarorna 737 kronor.

I undersökningen har PRO tittat på 940 butiker i Sverige. Dessa butiker är uppdelade i två kategorier; mindre butiker och större butiker.

Den utvalda matkassen innehöll exempelvis oboy, falukorv, ägg, chips och nyponsoppa.

I Gästrikland och Norduppland fanns den billigaste matkassen på ICA Kvantum Fjällbacken i Gävle, där varorna kostade 680 kronor. Dyrast bland de större butikerna var ICA Supermarket Björksätra i Sandviken, där priset för samma varor var 805 kronor.

Bland de mindre butikerna var ICA Nära Årsunda billigast på 746 kronor och dyrast var Tempo Åmot där maten kostade 860 kronor.

Den dyraste matkassen i hela Sverige kostade dock ännu mer, 958 kronor, och den billigaste gick att köpa för 608 kronor.

(Alla matbutiker i Gästrikland och Norduppland är inte representerade i PRO:s undersökning)

Mer läsning

Annons