Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kan Jessica luta sig tillbaka

/
  • MODERNT. Jessica Wiklund och Pelle Brolunds dass i sommarhemmet vid Storsjön är inte särskilt traditionellt, spartanskt eller ens likt andra dass. Hålet i en träbänk är utbytt mot en miljötoalett med spolknapp och tvättfatet mot ett tvättställ.  I fönstret hänger beiga gardiner som Jessica har sytt och tavlan med budskapet ”carpe diem” har Jessica också gjort själv.
  • VÄLKOMMEN IN. Visst hänger det ett dasshjärta på dörren in till Jessica Wiklund och Pelle Brolunds utedass. Liksom resten av inredningen är hjärtat så klart vitt.
  • TRIVSAMT. Nyplockade blommor gör att det luktar gott och hemtrevligt.

Snyggt och modernt. Vitt med en romantisk touch. Inget är lämnat åt slumpen.

Jessica Wiklund och Pelle Brolunds utedass vid Storsjön är noggrant inrett för att passa in i sommarhusets lantliga och vita stil.

Annons

Ett tvättställ med rinnande vatten och den stora mulltoan i plast gör att Jessica och Pelles dass känns som en vanlig toalett och inte en gammalmodig toalettlösning.

Ingen kungabild

Dasset hör till parets sommarhus vid Storsjön och det finns planer på en ”riktig” toalett någon gång i framtiden.

– Fast vi kommer absolut ha kvar dasset då, säger Jessica bestämt.

– Det är så mysigt med utedass. En kaklad toalett inomhus är inte alls samma sak, säger hon.

Det obligatoriska dasshjärtat hänger på dörren men någon kungabild finns inte.

– Jag ska sätta upp en bild på Daniel och Victoria, de är ju moderna så en sån bild passar ju i vårt moderna dass, funderar hon.

På väggen hänger en söt liten påse med rosmönster med en lapp där det står: ”Varsågod. Till våra kvinnliga gäster”. I ligger bindor och tamponger och andra förnödenheter. Finurligt uttänkt av pyssliga och påhittiga Jessica.

Stjärnor överallt

På golvet ligger en grå matta med stjärnor, som förstås matchar ute-duschens stjärnprydda duschdraperi och den stjärnmönstrade duken i huset.

– Jag gör det roliga inredningsfixet, och Pelle gör det mindre roliga skitgörat, säger Jessica med ett skratt och syftar på tömningen av mulltoan som herrn i huset får ta hand om.

Trots att huset ligger precis vid Storsjön kan man inte spana ut över vattnet från dasset, möjligtvis med spegelmetoden á la Stig Helmer på Mallorca.

– Men man kan definitivt sitta med öppen dörr, grannarna ser inte in, säger Jessica nöjt.

Mer läsning

Annons