Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här repar Sandvikens största kör

/
  • bara en övning. Nationaldagskören repeterar en enda gång. Det var i går i Seljansborgs kyrka under ledning av Eva Aronsson. Nästa gång stans största kör träffas är det skarpt läge när de sjunger på nationaldagen i Sandviken.

En ny kör har bildats i Sandviken med ett enda framträdande på schemat. Nationaldagskören blir stans största kör om många av Sandvikens körsångare bestämmer sig för att vara med.

Annons

På nationaldagsfirandet i Stadsparken i Sandviken blir det i år ett helt nytt inslag. Ett erbjudande har gått ut till kommunens körsångare om att vara med och sjunga under firandet i det man hoppas blir en jättekör.

Ledare är Eva Aronsson, rektor och musiklärare på estetiska programmet på Hammargymnasiet, men kanske främst körsångare och ledare för Forsbacka Kammarkör. Hennes fösta reaktion på erbjudandet att leda Nationaldagskören var:

– Jätteroligt!

I går träffades sångarna för den första och enda repetitionen i Seljansborgs kyrka.

– Utmaningen är att få alla att verkligen sjunga tillsammans, inte var och en för sig eller små grupper här och där. Vi kommer att drilla stämmorna så att alla som är med känner sig trygga. Då tror jag också att vi får en härlig sångglädje, säger hon.

Eva Aronsson har valt en traditionell repertoar. Det blir "Uti vår hage", "Sommarpsalm" och "I denna ljuva sommartid" med melodi av Anders Öhrvall, som inte är helt obekant i körsammanhang.

Förhoppningen är att det på fredag låter både mäktigt och stort och bra.

Mer läsning

Annons