Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hård Kombi för vuxengymnaster i Sandviken

/

Mjuk Kombi, Happy Landing, Flipperdyna och Tumling, alla vanliga ord i gymnastikens värld. Unga gymnaster vet hur man använder redskap och nu även vuxna. Sandvikens Gymnastikavdelning startade i torsdags en vuxenklass.

Annons

Läs även: Unga gymnaster ropar på hjälp

Det är fortfarande ljust ute när klockan närmar sig halv åtta en torsdagskväll. Det märks att våren är på gång. I omklädningsrummet utanför hallen på Gymnastikens hus, Björksätra, i Sandviken börjar det bli fullt av folk.

Vanligtvis är det barn och ungdomar som väntar på att få komma in till gymnastikredskapen men i dag är det vuxna kvinnor och män som väntar.

– Jag trodde det skulle komma ett femtontal men det är fyrtioen stycken anmälda, otroligt, säger Sandviken Gymnastiks ordförande Lars Lundberg.

Läs även: Så kan Sandvikens nya multihall bli

Det blev över trettio personer som till slut kom och det är nästan svårt att få plats i gymnastiksalen när de ställer upp sig på friståendegolvet. Sex killar och närmare trettio tjejer. Det är vuxengympa på gång och åldersmässigt blandas tonåringar med trettioåringar.

Ni får ställa er på två led säger en av tränarna som håller i kursen, uppvärmningen börjar med att de i olika former använder sin egen kropp som redskap. Springer, går på tå, kravlar eller andra, krångligare övningar.

– Vi börjar med "basic träning", volterna tar vi sedan, säger tränaren Hannah Olsson.

Det skrattas lite i rummet då vissa tycker att pulsen redan är hög.

Efter uppvärmningen kommer träningen i gång, en redskapsbana plockas fram och det görs kullerbyttor och det springs i "kuddhavet".

Sofia Frank och brodern Tommy Frank hoppar ner bland skumgummikuddarna och försöker så snabbt som möjligt ta sig till andra sidan havet. Själva "kuddhavet" har man fått till genom att fylla en av de gamla simbassängerna från tiden huset var ett badhus.

– Jag har varit gymnast tidigare men slutade i artonårsåldern, kompisarna slutade och jag blev för gammal, säger Sofia, nu 34 år.

– Men detta är ju jättekul.

Läs även: Sandvikens största förening

Mer läsning

Annons