Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hartwig fick veta att upplägget var okej

– Min enda önskan var att komma därifrån så fort som möjligt. Men för att få till en avslutning i frid gick jag med på den här lösningen. Det skulle vara hemskt om jag nu får skit för det i efterhand.
Så kommenterar Claus Hartwig uppgörelsen som innebar att han drev arenarestaurangen med inhyrd personal under övergångsperioden.

Annons

Redan i månadsskiftet augusti–september kom Claus Hartwig överens med arenabolagets styrelseordförande C-G Sjölander om att de skulle bryta samarbetet.

– Vi tog i hand på hur vi skulle lösa det.

Uppgörelsen innebar alltså att Claus Hartwig och hans företag Nordic Fine Food skulle fortsätta stå för restaurangen tills Göransson Arena fått ett eget alkoholtillstånd. Arenabolaget skulle dock vara arbetsgivare för kökschefen och alla andra anställda.

Claus Hartwig säger att han fick information från arenabolagets vd om att upplägget att hyra in personal var okej till dess att arenan fått sitt eget tillstånd. Han utgick då från att så var fallet.

”Jag har haft tillsyn”

– Trots allt som hänt under tiden på Göransson Arena ställde jag upp för arenabolaget så att driften inte skulle bli lidande. Det var också vi som drev restaurangen under den här perioden. Vi har tagit hand om intäkterna och hyrt in personalen från Göransson Arena. Jag har själv haft tillsyn och regelbundna samtal med kökschefen.

– Jag har verkligen inte haft något uppsåt att göra fel. Det enda jag ville var att få till en bra avslutning.

Annons