Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hayssam åretsnybyggare

/
  • Tog priset. Hayssam Mohamad som driver kiosken vid Sandvik och Klackbaren i Gallerian i Sandviken har utsetts till Årets nybyggare i Gävleborg. Vid en prisceremoni på slottet i Gävle i går fick han ta emot en prischeck på 10 000 kronor.

Hayssam Mohamad som driver kiosken vid Sandvik och Klackbaren i Gallerian i Sandviken har utsetts till Årets nybyggare i Gävleborg.
– Jag är jätteglad och stolt, säger Hayssam Mohamad som i går fick ta emot priset på Gävle slott.

Annons

Hayssam Mohamad är ett känt ansikte för många Sandvikenbor. Klackbaren i Gallerian startade han redan 1997 och kiosken vid Sandvik, som varit räddningen för mången godissugen skiftarbetare då den öppnar redan klockan fyra på morgonen, tre år senare.

Hayssam, som är statslös palestinier, kom till Sverige från Libanon 1990. Då hade han en handels- och kontorsutbildning med sig i bagaget. Han fick vänta fem och ett halvt år på uppehållstillstånd och under tiden gjorde han praktik hos en skomakare.

– Från början hade jag inga planer på att starta eget. Men när jag hade svårt att få jobb tänkte jag att jag i alla fall skulle prova, berättar han.

I dag har han två anställda på Klackbaren och två i kiosken. Tidigare har han haft ytterligare en klackbar och en pizzeria i Hofors och en restaurang i Barrsätra.

– Jag kan lite om skomakeri och lite om restaurangverksamhet, men om man jobbar hårt och har bra anställda så funkar det ändå.

Några fler företag har Hayssam dock inga planer på att starta.

– Nej, jag kan leva på de jag har. Och jag hinner inte med fler, jag har fyra barn att skjutsa och hämta.

Mer läsning

Annons