Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HD tar inte upp knivskärningen på Nya Bruket

/
  • Två års fängelse. Fängelsdomen på två år står kvar för de inblandade i knivskärningen på Nya Bruket i Sandviken förra året i maj.

Högsta domstolen tar inte upp knivskärningen på Nya Bruket till prövning.
Därmed står fängelsestraffen på två års fängelse för de inblandade fast.

Annons

När hovrätten i vintras dömde de tre åtalade för den uppmärksammade knivskärningen i Sandviken till två års fängelse för mordförsök, gjorde rätten en helt annan bedömning än vad tingsrätten tidigare kommit fram till.

Tingsrätten ansåg att det inte var utrett vem som gjort vad och att offren inte framstod som mer trovärdiga än de misstänkta och friade därför.

Knivskärningen fick stor uppmärksamhet i media när Sandvikenpolitikern Battal Batti satt häktad under några dagar misstänkt för anstiftan till mordförsök.

En av de åtalade, en 27-årig släkting till Batti, berättade under rättegången i tingsrätten hur allt gått till och pekade ut politikern som den som beordrat att de skulle ge sig på de två männen ur en familj släkten Batti ligger i fejd med.

När hovrätten dömde 27-åringen till två års fängelse blev hans försvarare Bengt-Olov Horn upprörd.

–Det är orättvist mot min klient. Bara för att det är svårt att reda ut vad som hände kan man inte sänka beviskraven, sade han i en intervju i Arbetarbladet då.

Han och försvararna för de andra två släktingarna till Batti vände sig till Högsta domstolen, som nu alltså beslutat att inte ge prövningstillstånd.

De tre ska nu avtjäna fängelse i två år.

Mer läsning

Annons