Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemvändarjazz – nytt på Bangen nästa år

Hemvändarjazz för unga musiker blir ett nytt inslag i nästa års Bangen. Festivalen inleds med en jazzkväll på torsdagen där ungdomar från Sandviken med egna grupper inbjuds att delta.

Annons

Som Arbetarbladet tidigare berättat blir det nästa år en nystart för Bangen i form av en kombinerad jazz- och bluesfestival i Stadsparken med en nybildad musikförening under ledning av Åke Björänge som arrangör tillsammans med Ingemar Dunker.

Det är nu klart att det blir ett tre dagar långt festivalprogram där jazz- och bluesmusik med kända artister under fredagen och lördagen.

På torsdagen vill arrangörerna prova ett annat nytt grepp genom att bjuda hem Sandvikenskolade ungdomar med egna jazzgrupper till en hemvändarkväll med låga entréavgifter.

För den delen av Bangen har Bangen Jazz och Blues, som föreningen heter, ansökt om ett kommunalt bidrag på 60 000 kronor hos kultur- och fritidsnämnden. Tanken är att bidraget ska gå till att täcka gagerna för de unga musikerna medan entréavgifterna ska räcka till de fasta kostnaderna för tält, scen, ljus och ljud.

Mer läsning

Annons