Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Henriks bil nypimpad – igen

/
  • PRISAD. Henrik Andersson fick ta emot många priser för sin Audi A4 Avant från -04. Bland annat för ”hottest eyes”, det vill säga bästa multimedia. Bilen väger 2,4 ton och har utbyggd ljudanläggning. Stereon kommer upp i över 150 decibel – nästan som när ett jetplan startar.
  • SNYGGT UPPRADADE. Tre stylade Chevrolet S10 på rad.
  • IMPONERANDE. Dodge Challenger R/T.
  • BRA LJUD. En rejäl tuta har denna Chevrolet S10.

Motivlack, glasfiberkjolar och vibrerande högtalare.
Ett 70-tal pimpade bilar visades upp när det på lördagen var dags för fjärde upplagan av bilutställningen Big Car Meet i Högbo.

Annons

Variationen på bilar var stor. Här fanns allt från Volvo 740, Opel Astra och Chevrolet S10 till handbyggda Corvette C6. Gemensamt var att de alla var mer eller mindre stylade.

Bilarnas lack glänste i det strålande solskenet och överallt ifrån hördes dunkande basljud från specialbyggda bilar med tonvis av högtalarutrustning.

En av deltagarna var Henrik Andersson från Fjärdhundra som fanns på plats med sin Audi A4 Avant från -04. Han tävlade med samma bil redan i fjol och de två åren innan det – men den har sett helt annorlunda ut för varje gång.

– Förra året hade jag lackat den så att den skulle se rostig ut. Det här är årets version, säger han och visar upp den blanksvarta bilen med häftiga gröna motivlackeringar.

Originalfärgen var röd.

Bilen som väger 2,4 ton, har en utbyggd ljudanläggning med jättelika högtalare i en fjärrkontrollstyrd takbox. Stereon kommer upp i över 150 decibel – nästan som när ett jetplan startar.

Över en halv miljon kronor beräknar Henrik Andersson att han lagt ner på bilen de senaste åren. Men han inte är så rädd om den att han inte vågar köra den.

– Att hålla på med bilen är det roligaste jag vet. Dygnet runt vore inga problem.

Det är Gavleracing som arrangerar Big Car Meet som har tolv olika tävlingsklasser. Det handlar bland annat om att utse bästa amerikanare, bästa europé, bästa styling (både clean och freaky) och hottest paint and finish.

Mer läsning

Annons