Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjullastare mosade husvagn

/

Ett väl dramatiskt sätt att skrota en husvagn. Eller vad? Polisen försöker nu ta reda på varför någon plattade till en husvagn i Storvik på måndagskvällen.

Annons

Flera Storviksbor såg en gul hjullastare köra omkring i samhället med en husvagn på gafflarna. Färden slutade på parkeringen vid stationshuset vid 21.30-tiden på kvällen. Där dumpade traktorföraren husvagnen och körde över den grundligt med sitt tunga fordon.
– Den var nästan platt, en meter hög ungefär, säger Jan-Olov Nyman, inre befäl på räddningstjänsten.

Räddningstjänsten ryckte ut för att ta hand om en läckande gasoltub.
Polisen söker efter föraren till den gula hjullastaren. Fordonet är upphittat och har fotograferats av polisen. Men vem föraren var vet polisen ännu inte.
Ännu mindre vet man om motivet till den dramatiska skrotningen av husvagnen. Enligt uppgift ska den ha transporterats till Storvik från en annan ort.
På parkeringen vid stationshuset låg husvagnen ännu på tisdagsförmiddagen kvar, kluven i två delar. Där låg också mängder av personliga tillhörigheter som visar att vagnen varit bebodd.

Föraren av hjullastaren är nu misstänkt för egenmäktigt förfarande, skadegörelse och grovt miljöbrott. Det senare för den krossade gasoltuben.
Polisen har hittat den person som står skriven som ägare till husvagnen. Men han säger att han sålde den för omkring ett år sedan. Han känner inte till händelsen i Storvik.

Mer läsning

Annons