Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högbo ridklubb stänger ute förre ridskolechefen

/
  • fick gå. Cia Tenggren fick sluta som ridskolechef på Högbo ridklubb. Nu är tvisteförhandlingen mellan facket och Högbo ridklubb klar. Men nu har en ny tvist uppstått.

Efter tvisteförhandlingar mellan facket och Högbo ridklubb har nu en överenskommelse nåtts och nu har Cia Tenggren slutat som ridskole­chef. Men nu har en ny tvist uppstått. Högbo ridklubb vill inte att Cia Tenggren ska få använda klubbens anläggning som extern tränare och träna sina elever där.

Annons

Cia Tenggren har jobbat i sju år som ridskolechef för Högbo ridklubb. När Högbo ridklubb gjorde en omorganisering fick hon sluta som ridskolechef och erbjöds då att få jobba kvar som hopptränare. Hon tackade nej. Därför anser ridklubben att hon själv valt att sluta.

– Jag känner att jag inte kan stå för de moraliska och etiska värderingar som den nya styrelsen har. När det gäller hur de handskas med medlemmar och personal, säger hon.

Som ny ridskolechef har Fredrik Böhling anställts och som ny hopptränare Cissi Hansson. Att Cia Tenggren fick sluta som ridskolechef skapade splittring inom ridklubben. Nu har en uppgörelse nåtts mellan facket och Högbo ridklubb och samtidigt har en ny tvist uppstått.

Får inte träna externt

Högbo ridklubb vill inte att Cia Tenggren ska få använda ridklubbens anläggning på något sätt. Därmed får hon inte gå in som extern tränare och fortsätta träna sina elever som vill ha henne kvar som tränare. Ordförande i Högbo ridklubb, Maude Wiklund-Andersson menar att det var något som diskuterades när facket och Högbo ridklubb förhandlade.

– Det står inte skrivet i någonstans, men det var ändå överenskommelsen att hon inte kan fortsätta träna här. När vi nu går skilda vägar, så kan hon inte bedriva konkurrerande verksamhet på vår anläggning, säger hon.

Enligt Cia Tenggren har det inte ingåtts någon överenskommelse om det. Utan hon har fått ett sms från Högbo ridklubb om att hon inte får använda deras anläggning.

– Det här drabbar de elever som vill fortsätta träna för mig och det här ett personligt angrepp mot mig, säger hon.

Vill inte gå in på detaljerna

Detaljerna i överenskommelsen mellan facket och Högbo ridklubb vill inte Maude Wiklund-Andersson gå in på. Hon uppger att skälet till att Cia Tenggren får sluta är att hon inte har någon formell utbildning.

– Vi måste ha personal som är utbildad. Som ridskolechef har du det högsta ansvaret för saker som budget och personal och då är det viktigt att du har utbildning, säger hon.

Mer läsning

Annons