Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotade personal med kniv

En 21-årig man sitter sedan måndagen anhållen misstänkt för att ha rånat Konsum Enen i Sandviken under knivhot.

Annons

Personalen hade sett hur mannen stoppade ned varor i sin ryggsäck.
När han sedan försökte lämna butiken drog han fram en kökskniv som han viftade med.

Det var vid 16-tiden på måndagen som personalen på Coop Konsum Enen i Sandviken fick syn på mannen. Han snodde åt sig varor och stoppade dem i sin ryggsäck. Därefter lämnade han butiken utan att betala.

När personalen sprang efter för att stoppa honom drog han fram en kökskniv och hotade att döda dem.

Tidigare på dagen hade enligt ett vittne samme 21-årige man snattat varor på systembolaget i Valbo. Efter rånet anhölls han i sin frånvaro.

Senare under dagen fick polisen in ett tips om att mannen kanske befann sig i en lägenhet på Hyttgatan i Sandviken. Vid en husrannsakan i bostaden fann de både 21-åringen och en 37-åring som var misstänkt för att samma dag ha repat hela sidan på en polisbil ståendes efter Hyttgatan.

Bägge männen greps och togs till polisstationen för förhör. 37-åringen som uppges ha varit kraftigt berusad erkände där att han repat polisbilen och kunde därefter släppas.

21-åringen som är väl känd av polisen har under den senaste tiden ett 15-tal mindre brottsmisstankar riktade mot sig. Av den anledningen sitter han fortfarande anhållen och kommer troligtvis begäras häktad någon gång de kommande dagarna.

Eftersom han hotat personalen på Konsum med kniv misstänks han nu för rån. Ett brott som kan leda till fängelse i lägst ett och högst sex år.

Mer läsning

Annons