Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundratals hatmelj till nämnden

Sandvikens kommun svämmar över av hatmejl.

Sedan förra veckan har kommunens politiker och tjänstemän fått flera hundra mejl fyllda av hat och avsky inför hur kommunen hanterade Jennie och Thomas fall.

Annons

Redan i förra veckan började mejlen välla in till kommunen. Några få avsändare vill ha svar på frågor, men de allra flesta mejl och brev innehåller grova personangrepp, uttryck för hat och avsky och några innehåller direkta hot. Samtliga mejl som uppfattas som hotfulla har polisanmälts.

– Det är beklämmande vad folk skickar för mejl till oss, en del mejl är så kränkande att jag inte ens vill ta orden i min mun, säger en upprörd kommundirektör Ann-Katrin Sundelius och fortsätter:

– Vi trodde nog att Uppdrag Granskning skulle väcka många reaktioner, men inte i den här omfattningen.

Individ och familjeomsorgen har fått närmare 300 mejl och nuvarande nämndsordföranden Renate Almén har också hon fått flera hundra hatmejl.

Under måndagseftermiddagen satt kommunens säkerhetschef Göran Hansson i möte med polisen för att diskutera hur man ska hantera anstormningen av hot- och hatmejl. Han vill inte gå in exakt på vilka säkerhetsåtgärder kommunen vidtagit.

– Det främst handlar om förstärkta säkerhetsåtgärder i receptionerna. Vi kanske frågar en extra gång vilket ärende någon har, säger han och berättar att han inte vill svara på om kommunen tagit hjälp av vakter.

Mer läsning

Annons