Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresgäster kräver kameraövervakning

/
  • Diskuterade problemet. Ett 40-tal oroliga personer som bor i det branddrabbade bostadsområdet samlades vid informationsmötet i kvarterslokalen i Norrsätra. Mats Johansson (stående till höger), ansvarig för sociala frågor i Sandvikenhus, var med och informerade.
  • ”Ni är jätteviktiga. Det är viktigt att alla hjälps åt”, sa Jens Björklund, Sandvikenhus affärsområdeschef, och efterlyste flera tips som kan leda till att pyromanen fångas in.
  • Alltid nattetid. ”Bränderna sker alltid sent på natten. Det måste vara någon som kan ta sig in med nyckel”, sa Muayad Al-Sadawy.Tolkade. Tolken Sawsan Hatem hjälpte till att förmedla frågor och svar vid informationsmötet i Norrsätra.

Många vittnade om oro och rädsla när Sandvikenhus ordnade informationsmöte för hyresgästerna efter den senaste tidens bränder på Tallbacksvägen i Norrsätra.

– Vi vill ha kameror i trappuppgången så man kan fånga den som gjort det här, sa Muayad Al-Sadiwy.

Annons

Men han fick inte gehör för sitt krav.

– Kameror flyttar bara problemet till andra trappuppgångar, sa polismannen Tobias Hansson.

Ett 40-tal personer samlades i kvarterslokalen på tisdagseftermiddagen.

Företrädarna för bostadsbolaget, räddningstjänsten och polisen uppmanade hyresgästerna att vara uppmärksamma och rapportera om de ser och hör något misstänkt.

– Små saker kan leda till stora steg i utredningen, sa Tobias Hansson som lovade att polisen ska patrullera i området så ofta man har tid och möjlighet.

Viktigt låsa entrédörrarna

Hyresgästerna uppmanades också att hålla entrédörrarna låsta och inte lämna barnvagnar och andra brännbara saker i trappuppgången.

– Ni är jätteviktiga. Det är viktigt att alla hjälps åt, sa Jens Björklund, Sandvikenhus affärsområdeschef.

Flera mötesdeltagare berättade att låsen brukar krångla och att det fattas låsbrickor.

– Kom till oss så får ni fler låsbrickor så det finns för alla i familjen och ring felanmälan när låsen inte fungerar, manade Mats Johansson, ansvarig för sociala frågor i bostadsbolaget.

Muayad Al-Sadawy var inte nöjd med svaren.

Alltid sent på natten

– Bränderna sker alltid sent på natten. Det måste vara någon som kan ta sig in med nyckel, sa han och hoppades att de ansvariga ska inse att kameraövervakning kan göra verkan.

– Det kommer att fortsätta tills huset brinner upp, befarade han.

Mer läsning

Annons