Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ica-rånaren ännu på fri fot

Den man som rånade Ica-butiken i Storvik på lördagskvällen är ännu på fri fot.

Flera vittnen uppges ha sett honom.

– Utredningsläget är ganska gott, säger Peter Hultqvist, vakthavande befäl vid Gävleborgspolisen.

Annons

Det var omkring kvart i nio, strax före stängning, som en ensam gärningsman kom in i på Ica i Storvik för att handla. Framme vid kassan tog han fram en förskärare och uppmanade på bruten engelska kassören att lägga ner pengarna i en kasse som han höll fram. Efter att ha tilltvingat sig pengarna sprang han från butiken.

Enligt polisens uppgifter var gärningsmannen var klädd i en svart huvtröja och hade täckt för sitt ansikte, han var cirka 170 centimeter lång och smalväxt.

Det fanns flera vittnen i affären till rånet. Polisen tog upp jakten på rånaren med hjälp av spårhundar, men hittade honom inte.

Under söndagsförmiddagen gjorde polisen en teknisk undersökning och säkrade vissa spår på platsen.

– Vi har personer som kan misstänkas men ingen som lever upp till skäligen misstänkt, sa Peter Hultqvist till Arbetarbladet på söndagskvällen.

Men han har goda förhoppningar om att få bra hjälp av bilderna från butikens övervakningskamera, som polisen ska gå igenom under måndagen.

Två personer arbetade på Ica vid rånet. Butiksägaren Mikael Olofsson uppger att de båda snabbt fick kontakt med Icas psykologer.

– Han som blev utsatt för det här mår efter omständigheterna bra, men det kan säkert komma efteråt, säger han, och berättar att det var efter önskemål från den andra medarbetaren som butiken höll öppet dagen igen redan dagen efter rånet.

– Hon har jobbat idag. Det var hennes sätt att gå vidare, säger Mikael Olofsson, som också tog kontakt med övriga anställda under söndagen.

Finns det anledning att se över några rutiner i butiken efter rånet?

– Vid en sådan här händelse måste vi starta om och se över se över alla rutiner, men det är svårt, vi har ju kontanthantering så det kommer alltid att finnas pengar, säger han.

Polisen uppmanar den som har sett eller hört något i samband med rånet att höra av sig till polisen på telefonnummer 114 114.

Mer läsning

Annons