Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ida slutar med partikongress i Sandviken

/
  • KONGRESS I JUNI. Ung Vänsters ordförande Ida Gabrielsson slutar hemma i Sandviken. Det är nu nämligen klart att UV lägger sin kongress i  Sandvikens Folkets Hus. Då ska en ny förbundsord­för­ande utses.

Ida Gabrielsson avslutar sin period som ordförande i Ung Vänster med att bli avtackad på hemmaplan.

Vänsterpartiets ungdomsförbund håller nämligen kongress i Sandviken i juni.

Annons

I drygt fem år har 29-åriga Ida Gabrielsson varit ansiktet utåt för Sveriges unga vänsterpartister. Men snart lägger hon av. Vid kongressen i sommar väljer Ung Vänster en ny förbundsordförande.

Kongressort blir lämpligt nog Sandviken. Men enligt Hanna Cederin på förbundskansliet är det inte Ida Gabrielssons själv som begärt att få sluta i stan där hon växt upp och tidigare varit kommunpolitiker.

– Ha, ha. Nej, Ida har inte haft då mycket med det här att göra. Vi har tittart på ett antal passande orter och då funnit att Sandviken är ett trevligt ställe med goda möjligheter för kongressarbetet. Nu är det beslutat att det är där vi ska hålla till.

Lågprisarrangemang

När moderpartierna har kongresser brukar det bli påkostade tillställningar som fyller hotellrum och restauranger i de städer där partierna väljer att hålla till.

Men när Ung Vänster kongressar i Sandvikens Folkets Hus med 200 ombud och 50–60 funktionärer och specialinbjudna gäster blir det ett riktigt lågprisarrangemang.

UV:s organisation står för maten själv och boendet blir så spartanskt som det över huvud taget är möjligt. Ombuden och de övriga deltagarna planerar att sova på golvet i före detta Hammargymnasiets klassrum och i den intilliggande sporthallen där det är tänkt att minst 80 personer ska tränga ihop sig under de fyra dagar som kongressen pågår.

– Vi har knappa resurser så vi får försöka göra det så billigt som möjligt, säger Hanna Cederin.

Mer läsning

Annons