Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idrottsplatsen i Jäderfors har växt igen

Idrottsplatsen i Jäderfors har bara blivit klippt en gång i år. Enligt byborna ser anläggningen ut som en höåker. Nu kräver sportklubben pengarna tillbaka av kommunen.

Annons

I stället för att lämna bidrag till dyra gräsklippare på alla föreningsdrivna idrottsplatser har kommunen låtit en centralt placerad vaktmästare åka runt med en stor gräsklippare på lastbil för att klippa gräset på idrottsplatserna en gång i veckan.

För den servicen har föreningarna fått ett avdrag på sitt föreningsbidrag.

Klippt en gång

Men i Jäderfors har gräsklippningen inte fungerat alls i sommar. I maj blev planen klippt. Därefter har någon vaktmästare inte syns till. I slutet på sommaren var gräset så långt att idrottsplatsen såg ut som en åker.

”Det är märkligt och nonchalant att ett ingånget avtal kan någon kontakt med motparten”, skriver Sture Sörqvist, Jäderfors SK:s ordförande, i en skrivelse till kultur- och fritidsnämnden.

Kräver 5 000 kronor

Hans krav är att sportklubben omedelbart ska få tillbaka de 5 000 kronor som man betalat för servicen i form av avdrag på föreningsbidraget.

– Efter det att vi gjorde det här avtalet lämnade vi ifrån oss driften av idrottsplatserna till Göransson Arena AB. De har tydligen inte haft möjlighet att fullgöra uppdraget i just det här fallet. Men det är ingen annan förening som hört av sig, säger Anders Östlund, C, föreningsutskottets ordförande.

Annons