Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IF Metall ogiltigförklarar varsel

Fackförbundet IF Metall har ogiltigförklarat bemanningsföretaget Addicis varsel av fem medlemmar. Addici har lagt varslet eftersom man anser att arbetsbrist uppstår när avtalet med Sandvik löper ut 31 januari 2009.

Annons

De fem medlemmarna i IF Metall arbetar vid vakten på Sandvik. De omfattas av det varsel om uppsägning som bemanningsbolaget Addici lade fram för några månaders sedan. Addici anser att man får arbetsbrist när avtalet med Sandvik löper ut 31 januari 2009.

Inte klart ännu

Sandvik arbetar nu med att nå ett nytt avtal och har begärt in offerter från olika bemanningsföretag. Men än så länge är det inte klart att Addici får nobben av Sandvik.

IF Metall anser att det inte finns någon arbetsbrist och har ogiltigförklarat varslet. Fackförbundet framhåller att ett varsel först kan läggas när det står klart att Adicci verkligen har arbetsbrist.

Besked i oktober

– Nu väntar vi på att kunna sätta oss ned med Addici och diskutera det här. Lyckas inte vi lösa det går frågan till central förhandling, säger Anna Jensen-Naatikka, ombudsman vid IF Metall i västra Gästrikland.

– Först i oktober kommer Sandvik med ett besked. Vi uppfattar Addicis varsel som en säkerhetsåtgärd från deras sida, säger hon.

Addici bemannar även telefonväxeln, fastighetsservice, post och andra servicefunktioner på Sandvik.

Annons