Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ifrågasatt satsning på centrumutvecklare

Sandvikenpolitikerna väljer att fortsätta lägga miljonbelopp på att hyra in en konsult som ska jobba för att stärka handeln i centrum. En satsning delar av oppositionen ifrågasätter.

Annons

Sandvikens kommun har hyrt in konsulten Christina Blomberg som har rollen som har uppdraget att utveckla och locka till mer handel i Sandvikens centrum.

På senaste kommunstyrelsemötet beslutade politikerna att fortsätta satsningen genom att ge henne ett förnyat uppdrag i ytterligare 1,5 år. Totalt handlar det om 1,8 miljoner kronor till som Sandvikens kommun lägger på konsultkostnader.

– Jag vill ha lite mer kött på benen, vad vill kommunen få ut av det här? Jag är kritisk till att allt ska vara en marknad där det handlar om att sälja saker till kommuninnevånarna, sade Vänsterpartiets oppositionsråd Lillemor Mauritzdotter Nylén.

Hon vill i stället se något som går ut på annat än konsumtion, galleri och andra kreativa mötesplatser.

– Det var av just den anledningen som vi satsade på ett Kulturcentrum mitt i stan, svarade kommunalrådet Peter Kärnström.

Moderaternas oppositionsråd anser liksom majoriteten att det är bra att kommunen fortsatt lägger pengar på en centrumutvecklare.

– Hon har börjat föra en dialog med fastighetsägarna och med handlarna och hon måste få chans att fortsätta det arbetet, säger Hans Olsson.

Annons