Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrott i fyra villor i Sandviken

Fyra villor i Sandviken och Storvik har utsatts för inbrott i helgen.
Tjuven har tagit sig in genom att bryta upp altandörren.

Annons

Det började redan i fredagskväll när boende i två hus intill varandra på Idrottsvägen båda kom hem till en uppbruten altandörr. I det ena fallet upptäcktes inbrottet klockan 18.00 och i det andra fallet klockan 19.00. En av villaägarna hade bara varit borta hemifrån i cirka två timmar.

I båda fallen har bostäderna sökts igenom rejält genom att man tömt ut innehållet i lådor och skåp på golvet. I den ena bostaden har också ett barskåp och ett hörnskåp brutits upp. När anmälningarna gjordes till polispatrullen på plats i fredags var det oklart vad som stulits. Polisen kunde dock säkra både fotspår, som ledde till båda husen, och fingeravtryck.

Även en villa på Furuvägen i Storvik hade inbrott i fredags mellan klockan 14.00 och 20.00. Också den här gången har man tagit sig in genom att bryta upp altandörren som ligger på baksidan av huset mot skogen. Huset har sökts igenom och ett tomt smyckeskrin hittades på golvet. Oklart exakt vad som är borta.

Det fjärde inbrottet skedde på Alabastergatan i Södra Björksätra någon gång mellan lördag eftermiddag och söndag eftermiddag. Där har ett badrumsfönster krossats och lyfts bort. Två altandörrar hade kraftiga brytmärken, vilket tyder på att man misslyckats ta sig in den vägen. Hela bostaden har sökts igenom på jakt efter något stöldbegärligt. Familjen i huset saknar än så länge en bärbar dator värd 8 000 kronor och ett guldarmband.

Mer läsning

Annons