Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingemar får pris för sitt nötköttsföretag

/
  • Bra företagare. Efter knappt fyra år som nöttköttsproducent belönades Ingemar Sundberg i går med LRF:s utnämning ”Årets nötköttsföretagare i Gävleborgsl än”.

Nötköttsproducenten Ingemar Sundin säljer kött på nätet och via Bondenära. Nu har hans marknadsanpassning och vilja att står upp för sitt kött gett honom LRF:s utmärkelse som årets nötköttsföretagare i Gävleborg.

Annons

För snart fyra år sedan tog mjölkproducenten Ingemar Sundberg över granngården i Storvik. Den gamla spannmålsgården gjorde han om och i dag föder han upp kravgodkända kastrerade tjurar, stutar, där.

I dag fick Ingemar Sundberg LRF:s utnämning "Årets nötköttsföretagare i Gävleborgslän".

– Det känns väldigt kul och överraskande, säger han.

Ingemar slaktar årligen 40 stutar och allt kött säljs via näthandel eller i butik via Bondenära. På förpackningarna står det tydligt märkt att köttet kommer från Ingemars gård, något som LRF tycker är väldigt positivt.

– Han står upp för sitt kött och talar om att det är han som producerar det. Folk kan vistas här och titta på köttet de kommer äta sedan, det blir inte lika anonymt, säger Lotta Zetterlund, ombudsman på LRF.

Rent miljömässigt är det närproducerade bättre och Ingemar Sundins nötköttsproduktion har även inneburit att han kunnat nyanställa.

– Han har gått från en till två anställda, och det är inte dåligt i dag, säger Lotta Zetterlund.

Mer läsning

Annons