Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen har sökt kommunchefstjänsten

Ännu har ingen sökt tjänsten som ny kommunchef i Sandviken. Personalchef Maria Östgren-Forsberg känner dock ingen oro.
– Rekryteringsföretaget får jobba i lugn och ro. Viktigast för oss är att hitta rätt person, säger hon.

Annons

Vid årsskiftet löper Svante W Nordhs förordnande som kommunchef ut. Sandvikens kommun har inlett rekryteringen av en ny kommunchef, men ingen har anmält sitt intresse för tjänsten.

Ansökningstiden gick ut i söndags. Personalchef Maria Östgren-Forsberg, känner dock ingen oro inför det svaga gensvaret.

– Som tur var inledde vi rekryteringsprocessen i ett tidigt skede och än är det ingen ko på isen. Men om rekryteringskonsulten ringer tillbaka i maj och säger att de inte har hittat någon lämplig kandidat så börjar jag kanske oroa mig, säger hon.

Source Executive Search som har fått i uppdrag att hitta lämpliga kandidater till tjänsten som kommunchef fortsätter nu sitt arbete.

– Det är viktigt att en sådan här process får ta tid, det viktigaste för oss är att hitta rätt person. Jag kommer inte att ringa till rekryteringskonsulten varje vecka för att höra hur det går, säger Maria Östgren-Forsberg.

Några personer har dock ringt och ställt frågor om tjänsten.

– Ofta måste man lämna en bra tjänst och då är det ett stort steg att byta arbete. Därför vill man gärna resonera med arbetsgivaren och tala med sin familj innan man skickar in en formell ansökan, säger Maria Östgren-Forsberg.

Mer läsning

Annons