Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen lön efter jobb på Göransson Arena

/
  • Besvikna. Josefin Hedlund och Amanda Blanck jobbade vi invigningen av Göransson Arena, de har inte fått lönen än. ”Nu har ju halva sommar-lovet gått”, säger Josefin.

Josefin Hedlund och Amanda Blanck fick chansen att tjäna lite pengar inför sommarlovet och jobba på invigningen av Göransson Arena. Men pengarna har inte dykt upp.

– Man hade tänkt göra en del med pengarna men det går inte nu, säger en besviken Josefin.

Annons

Det var i våras som Josefin och Amanda fick erbjudandet om att servera på invigningen av Göransson Arena. De går på hotell- och restaurangprogrammet och såg erbjudandet som en chans att få lite mer erfarenhet – och tjäna pengar.

– På sommarlovet har vi inget studiebidrag och det verkade som ett kul sätt att spara ihop lite inför sommaren, säger Josefin.

Hon jobbade sammanlagt 15 timmar under invigningshelgen och i kontraktet stod det att lönen, 100 kronor i timmen, skulle betalas ut i slutet av juni.

Men pengarna kom aldrig. Varken Amanda eller Josefin fick någon lön och trots flera samtal till de ansvariga fick de inga svar på varför.

– De sa att det var många som skulle ha lön och att alla skulle ha för olika tider. Men det får ju ändå inte dröja flera veckor, tycker Josefin.

På tisdagen kom första tecknet på att tjejerna ändå får betalt. Då hade en insättning gjorts på Josefins konto. Men inte så mycket som hon hade tänkt.

– 472 kronor fick jag. Det var inte riktigt vad jag hade tänkt.

Göransson Arena tecknade ett avtal med Klaus Hartwig och Fine Food Scandinavia för mat och servering vid invigningen – samma bolag som så småningom ska driva restaurangen på arenan. Hartwig är restaurangchef och driver också restaurangerna Axmar Brygga och Furuviks Brygga.

Tjejerna hoppas fortfarande på att lönen ska betalas ut men de är besvikna över att det tagit så lång tid.

– Man hade planerat en del saker under sommaren som man skulle göra med pengarna. Det går inte när man sitter och väntar på dem, och nu har halva sommarlovet redan gått, säger Josefin.

Annons