Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen oro över Saiks kris

Göransson Arena AB är med sitt miljonkrav den största enskilda fordringsägaren hos krisdrabbade Sandvikens AIK.

Annons

– Jag är inte orolig att vi inte ska få våra pengar. Det känns som att Saik nu agerar seriöst och kraftfullt, säger vd:n Fredrik Granting.

Som Arbetarbladet berättade för några veckor sedan har Saik bandys hyresskuld till det kommunägda arenabolaget nu växt till en miljon kronor.

För den gamla delen av skulden finns det en treårig avbetalningsplan som löper sedan förra året. Upplägget är att en del av kommunkoncernens sponsorpengar till Saik betalas direkt till Göransson Arena AB som avbetalningar på klubbens hyresskuld.

Första avbetalningen på 223 000 kronor är redan gjord. Resterande 400 000 kronor regleras under säsongerna 2011-2012 och 2012-2013.

När det gäller den nya delen av hyresskulden, 600 000 kronor, är det inte aktuellt med någon avbetalningsplan.

Tanken är i stället att Saik genom ett låneupplägg med en ny samarbetspartner ska få möjlighet att betala alla fordringsägare inklusive hyresvärden arenabolaget.

– Jag har fått en preliminär rapport om hur deras handlingsprogram ser ut och jag känner ett stort förtroende för Saik. Jag tycker att de i det här läget agerar seriöst och kraftfullt, säger Frederik Granting.

Förutom Saik bandy släpar även Sandvikens ishockeyklubb efter med sina hyror hos arenabolaget. Hockeyklubbens skuld är på 400 000 kronor.

– Där har vi också inlett en process. Det blir ett åtgärdsprogram med en avbetalningsplan.

* Hur ska ni säkerställa att ni får betalt av föreningarna i framtiden?

– Det handlar framför allt om dialog och kommunikation. Dessutom måste vi bli tydliga om arenabolagets roll och förklara att vi är ett fristående bolag som har andra möjligheter att sätta press på den som inte betalar än vad en kommunal förvaltning kanske har

Mer läsning

Annons