Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Innebandy på Lucia lockar 2 000 unga

Nästa fredag drar årets stora innebandyturnering, Lusseinnebandyn, igång. 45 lag gör upp om segertroféerna på Jernvallen.

– Vi uppskattar att runt 2 000 ungdomar kommer att vara på plats, antingen på plan eller i publiken, säger Ulrika Jöhnemark från IBK Alba.

Annons

Med namn som ”Snickarjocke”, ”Talanglösa” och ”Vi står inte med på listan” ska 32 gymnasie- och 13 högstadielag göra upp om medaljerna på årets Lusseinnebandy 11–12 december.

Hela natten tävlar lagen mot varandra, innan ett högstadie- och ett gymnasielag koras som vinnare framåt femsnåret på morgonen.

Turneringen körs parallellt på fyra banor med uppehåll för uppträdande av Fagerstabandet Midway och besök av Sandvikens Lucia.

Det är kyrkorna i Sandviken och IBK Alba som tillsammans står bakom den traditionella Lussinnebandyn som ska vara ett drogfritt alternativ till det festande som ofta förknippas med Luciahelgen.

Stickprov kommer att göras där ungdomarna får blåsa i alkometrar. Dessutom kommer ordningsvakter och flera vuxna från kyrkan att finnas på plats hela natten samt sjukvårdskunnig personal.

Mer läsning

Annons