Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Innebandyplan i Storvik förlängs för 1,8 miljoner

Det kostar 1,8 miljoner kronor att bygga ut golvet i Parkhallen med tre meter så att alla innebandylag i Storvik kan spela sina matcher på hemmaplan. Vid ett möte i nästa vecka ska kultur- och fritidsnämnden ta ställning till investeringen.

Annons

Innebandyn är en snabbt växande sport i Storvik med 200 aktiva spelare i de olika lagen. Parkhallens mått har dock blivit en begränsning.

Golvet är för litet för att uppfylla innebandyförbundets regler.

Av den anledningen tvingas damlaget efter avancemang i seriesystemet spela sina hemmamatcher på Jernvallen i Sandviken medan herrjuniorerna tillfälligt fått dispens.

Specialanpassad hall behövs

På lång sikt anser Storvik IF:s innebandysektion att det behövs en ny specialanpassad hall för sporten. På kort sikt vill sektionen att kommunen ska bygga ut Parkhallen så att alla lag får chansen att spela sina hemmamatcher på hemmaplan.

Den utredning som kommunen och Sandvikenhus beställt visar att det kostar 600 000 kronor per meter att bygga ut golvet. Totalt alltså 1,8 miljoner för tre meters förlängning.

Bland annat måste en scen och delar av ett förråd som står i vägen rivas. Marken under scenen ska rensas och fyllas upp med bärlager. Det ska isoleras och gjutas. Det krävs också en ny scen samt ny innervägg och nytt innertak i den del av lokalen där golvet byggs ut samt en rad andra åtgärder.

Kultur- och fritidsnämndens beredning föreslår nämnden att ställa sig positiv till investeringen.

I slutändan krävs det dock ett fullmäktigebeslut.

Mer läsning

Annons