Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte längre kvar i styrelsen

Ulf Berghäll lämnade för en månad sedan styrelsen för Gysinge Bruk AB. Hans enda officiella roller i Gysingeföretaget är i dag som styrelsesuppleant i moderbolaget och i koncernens moderbolag.

Annons

I Gysinge Bruk AB, företaget som äger värdshuset och de övriga fastigheterna inom "vita bruket", sitter i dag en av Ulf Berghälls söner, Mattias Berghäll, som styrelseledamot med en annan familjen närstående person som suppleant.

Skiftet i styrelsen skedde i samband med att Gysinge Bruk började driva värdshusrörelsen med restaurang och hotell i egen regi och sökte alkoholtillstånd.

Eftersom Ulf Berghäll fått betalningsuppmaningar från Skatteverket kunde bolaget inte få alkoholtillstånd med honom i styrelsen. Efter namnbytet fick Gysinge Bruk AB ett tillfälligt tillstånd som går ut 20 oktober.

Hos individ- och familjeomsorgsförvaltningen finns i dag en ansökan om ett nytt, permanent alkoholstillstånd från ett företag med namnet Gysinge Bruks Wärdshus. Som företrädare anges Mattias Berghäll tillsammans med köksmästaren Anders Mårdäng. Men eftersom bolaget ännu inte är officiellt registrerat hos Bolagsverket kan något beslut inte fattas.

Ulf Berghäll är suppleant i bruksföretagets moderbolag Fas AB och i koncernens moderbolag Fas Holding AB. Ensam ordinarie ledamot i båda styrelserna är sambon Helena Martikkala.

Mer läsning

Annons