Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Invandrare misstänks lättare”

Åklagarens påståenden om Battal Batti har spätt på fördomar om invandrare.
Det menar Sandvikens arbetarkommuns ordförande Åke Söderman som skrivit ett debattinlägg om anklagelserna mot partikamraten.

Annons

När det stormade som mest runt Battal Batti i förra veckan var Åke Söderman bortrest. Nu när han kommit hem och den socialdemokratiske kollegan släppts vill han och hela styrelsen markera att det som hänt bara spär på fördomar om invandrare.

”Det som bekymrar oss mest är att vi fått ännu mer klarhet i att en invandrare lättare misstänkts för något...”,. skriver han.

– Vi vill beskriva vår oro för hur lätt det verkar vara att på förhand döma invandrare, säger Åke Söderman.

– Ja, den Batti vi känner gör inte så.

Söderman tycker att det är extra bekymmersamt att den som pekat ut Sandvikenpolitikern som klanledare och pratat om hedersrelaterat våld är en åklagare som representerar rättsväsendet.

– Då bör man vara extra försiktig. Om en åklagare gör ett så tydligt uttalande stärker det folks misstro att det ligger något i det, tror Åke Söderman och understryker hur ledsen han är att detta kommer att förfölja hans partikamrat livet ut.

– Även om han är frikänd är han redan dömd i mångas ögon. Risken är stor att man tror att han är skyldig men att det aldrig gick att bevisa.

Mer läsning

Annons