Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

It-chefen försvarar outsourcing

/

Planerna på att outsourca stora delar av it-servicen har vållat stor oro bland personalen i Sandviks it-bolag.

– Inga beslut är ju tagna och det är än så länge vagt hur var och en drabbas, säger Stefan Wiborgh, fackförbundet Unionens klubbordförande på Sandvik i Sandviken.

Annons

Flera kritiska kommentarer har också publicerats på Arbetarbladets hemsida efter fredagens artikel.

– Folk reagerar på olika sätt, konstaterar Göran Kördel, chef för Sandvik IT Services.

Han lyfter fram personalens höga kompetens.

– Men omvärlden förändras väldigt snabbt. Vi har svårt att vara bäst på allt. Vi kan inte konkurrera med it-jättar som till exempel HP, IBM och indiska leverantörer som är minst hundra gånger så stora som vi är på de här områdena, säger han.

Omkring 100 berörs

Förslaget, som ännu inte är klart i detalj, innebär att servicen till cirka 30 000 pc-arbetsplatser runtom i världen och driften av datacentralerna läggs ut på entreprenad.

Omkring 100 personer berörs direkt och därut-över flera indirekt. Hur många som berörs i Sandviken kan Kördel inte säga i dag.

Flera kan räkna med anställning hos den eller de som tar över it-servicen, i enlighet med EU:s direktiv för verksamhetsöverlåtelser.

Ökad flexibilitet

Förändringarna görs för att öka flexibiliteten, framhåller Göran Kördel.

– Det här är standardtjänster som de flesta större företag och organisationer handlar upp från it-leverantörer. Vi kan lättare öka och minska volymerna vid upp- och nedgång och fokusera vår egen personal på områden som är viktiga och unika för Sandvik.

Vad är det för områden som är ”viktiga och unika”?

– Vi har till exempel en hel del egenutvecklade system i till exempel stålproduktionen och orderhanteringen som gör att Sandvik är bättre än konkurrenterna, säger Göran Kördel.

”Förlorar kompetens”

Fackordföranden Stefan Wiborgh menar att Sandvik kommer att förlora kompetens.

– I det korta perspektivet kan man säkert visa att det är positivt ekonomiskt. Men när man väl genomfört förändringarna så kan man aldrig få tillbaka kompetensen utan att det blir väldigt kostsamt, säger han.

Facken har anlitat en löntagarkonsult som ska granska underlagen.

Meningen är att koncernledningen ska ta beslut under mars och att tjänsterna sedan handlas upp.

Mer läsning

Annons