Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ja och nej till ny gymnasiefriskola

Lernia College AB får både ja och nej som svar på sin ansökan om att starta gymnasiefriskolan Sandvikens tekniska gymnasium. Skolinspektionen ger klartecken för ett energiprogram med inriktningen energi och VVS-teknik men avslår Lernias ansökan om att få starta tre andra tekniska program.

Annons

Både Baggium Utbildning AB och Lernia College vill starta nya gymnasiefriskolor i Sandviken hösten 2010. Något som Sandviken och Gävle kommun avstyrkt i sina yttranden med hänvisning till att det riskerar att bli en överetablering.

Skolinspektionen har gått på kommunernas linje när det gäller tre av de fyra utbildningar som Lernia vill starta, nämligen el- och automationsteknik, ingenjörsteknik och produktionsteknik. Ett godkännande av de tre utbildningarna skulle få påtagligt negativa konsekvenser för det lokala skolväsendet, bedömer Skolinspektionen.

Däremot ser myndigheten alltså inga hinder för en skola med enbart ett energiprogram med inriktning på energi och VVS-teknik.

Baggium, som vill starta ett praktiskt gymnasium i Sandviken med tio olika program, har ännu inte fått sin ansökan provad.

 

 

 

Mer läsning

Annons