Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järboskejtarna väntas få behålla omstridd ramp

Skejtarna i Järbo ser ut att få behålla sin omstridda ramp. Bygg- och miljönämnden väntas i nästa vecka ge ett permanent byggnadslov efter en handläggning där bara tre grannar haft invändningar samtidigt som flera hundra personer skrivit på en namnlista till stöd för skejtarna.

Annons

Skateboardrampen vid fotbollsplanen i Järbo har blivit föremål för en generationskonflikt där några grannar tidigare försökt få bort ungdomarna med motiveringen att det blivit en störande samlingsplats.

Men i samband med att kultur- och fritidsnämnden begärde att få det tillfälliga tillståndet för rampen utbytt mot ett permanent bygglov, fick skejtarna starkt stöd från ortsbefolkningen.

En namnlista till stöd för att ungdomarna ska få behålla sin anläggning samlade flera hundra namnunderskrifter.

När bygg- och miljökontoret utrett frågan inför bygg- och miljönämndens möte i nästa vecka har tre av de 16 särskilt tillfrågade grannarna uppgett att de inte vill ha skateboardrampen kvar.

En av motståndarna skriver att platsen blivit ett tillhåll för mopedister och busgäng som ägnar sig åt glaskrossning, nedskräpning och vandalism. En annan skriver att det dag som natt slaktas soptunnor, cyklar och sparkar på platsen.

Trots invändningarna från de tre grannarna är tjänstemännens och ordförandebredningens förslag att permanent bygglov nu ska beviljas.

Annons