Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jennie satsar på blombutik i Högbo

/
  • Efter 15 år som florist förverkligar Jennie Westin nu sin dröm om att öppna eget. I dag slår hon upp dörrarna till Linellas blommor i Högbo bruk.
  • Butiken, som heterLinellas blommor efter Jennie Westins farmor Linnea börjar inför dagens öppning fyllas med blommor, krukor och ljuslyktor.
  • Efter 15 år som florist förverkligar Jennie Westin nu sin dröm om att öppna eget. I dag slår hon upp dörrarna till Linellas blommor i Högbo bruk.

Butikerna i Högbo bruk får i dag ett nytillskott. Jennie Wedin har arbetat som florist i 15 år och tar nu steget och öppnar egen blomsteraffär i stuga 17B.

Annons

– Jag har alltid drömt om att starta eget och nu har suget blivit större än rädslan, säger Jennie Wedin, 34, som bor i Gävle och ska pendla till jobbet.

Livssituationen är den rätta, barnen börjar bli lite större, och lågkonjunkturen skrämmer inte.

Lokalen hyr hon av Högbo brukshotell – som även blivit en av hennes kunder – och har rustats upp för ändamålet.

Butiken, som hon döpt till Linellas blommor efter sin farmor Linnea, som kallade sig själv så när hon var liten, börjar nu fyllas med blommor, krukor och ljuslyktor. Öppningen blir dock något av en smygstart, eftersom betalterminalen ännu inte är på plats och bredbandet fortfarande inte installerat.

I dag finns fem konsthantverkare i Högbo, bland annat SmeJohan och Steijners Glashytta.

– Omgivningarna är fantastiska och det är väldigt roligt att ha så duktiga grannar. Det händer mycket här helt enkelt, säger Jennie Wedin.

– Det hålls ju även många bröllop i Högbo på somrarna och då behövs blommor.

Jennie Wedin kommer att inrikta sig både på företag och privatpersoner.

– Det kommer att finnas mycket färdiga arrangemang, buketter och planteringar med dekorationer. Saker som jag vill ska ha det lilla extra, säger hon.

Mer läsning

Annons