Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobbsugna seniorer står redo

/
  • Seniorföretagare. Folke Rahm driver bemanningsföretaget ”Hyr en pensionär” och har 150 anställda i Gävleborg, Dalarna och Uppsala.
  • Vill göra nytta. ”Jag har inga krämpor och har alltid tyckt om att jobba”, säger Lars-Olof Stadell, som har anmält sitt intresse för att jobba åt bemanningsföretaget ”Hyr en pensionär”.

Att mata duvor i parken är inget för pensionärerna Birgitta Pettersson och Lars-Olof Stadell.

När ”Hyr en pensionär” i går hade öppet hus i Sandviken var de två av flera personer som anmälde sitt intresse att jobba åt bemanningsföretaget.

Annons

Ett femtiotal nyfikna pensionärer kom till Valhalla för att få information om ”Hyr en pensionär”, ett bemannings-företag som hyr ut just pensio- närer.

– En mycket bra grej. Vi pensionärer är en resurs som har både kunskaper och erfarenheter som är värda att ta tillvara, tycker Lars-Olof Stadell, snart 70.

Inget sofflock

Hans fru arbetar på dagarna och att ligga på sofflocket är inget för honom.

– Jag har inga krämpor och har alltid tyckt om att jobba, säger Lars-Olof, som varit både egenföretagare och anställd i byggbranschen genom åren, bland annat projektledare och platschef.

Han har jobbat mycket utomlands och för fyra månader sedan flyttade han till Sandviken efter att ha byggt hamnar på Maldiverna i två år.

Guldkant

Både den sociala biten, behovet av att göra något, och möjligheten att kunna sätta lite guldkant på tillvaron ligger bakom hans önskan att fortsätta jobba.

Fylla tiden

Likadant är det för Birgitta Pettersson, 68, från Årsunda. Hon är utbildad socionom och har arbetat som kurator.

Nu kan hon tänka sig att hjälpa till med att hämta barn på dagis, läxläsning och vara lite extramormor.

– Som pensionär har man all tid i världen, men det gäller att fylla den också, säger hon.

Mer läsning

Annons