Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jon "leker" på Bangen

/
  • KOMMER  TILL BANGEN. Jon Fält och hans sambo Lisa Rydberg, och deras dotter Linnea, släcker törsten i sommarvärmen.

På torsdag kväll när Bangen i Sandviken drar igång blir det lekfullt, då spelar nämligen bandet ”Lekverk”.

– Det blir spännande att se hur publiken uppfattar vårt framträdande och om det skrämmer slag på dem, säger trummisen Jon Fält, 31 år, från Skärplinge och skrattar.

Annons

Jon Fält är född i Gävle och uppväxt i Sandviken. Han har sedan han var liten hållit på med musik och började som barn att spela trummor i Sandviken Small Band. I dag är han en jazzmusiker med stor framgång och han åker runt och spelar på olika platser i Sverige och i Europa. Han spelar även trummor i den omtalade jazzgruppen Bobo Stenson trio.

Spelar på torsdag

På torsdag är det första dagen på jazzfestivalen Bangen i Sandviken, och då kommer ”Lekverk” att spela. Bandet består av trion Adam Forkelid på piano, Putte FM Johander på bas och Jon Fält som spelar trummor. De spelar som Jon uttrycker det ”experimentell jazz”.

– Det vi spelar innehåller mycket spontana infall, ibland improviserar vi fram en teater mellan låtarna och ibland släpper vi in publiken för allsång, berättar han.

Och det är också där av namnet ”Lekverk” kommer.

Sambon också musiker

Jon bor tillsammans med sin sambo Lisa Rydberg och dottern Linnea i ett hus i Skärplinge. Även Lisa är musiker på heltid, men spelar främst klassiskt och folkmusik.

– Ibland är vi ute och spelar en del ihop, men det skulle inte fungera att jobba så jämt eftersom vi har Linnea, säger Lisa.

Medan Jon ser fram emot Bangen på torsdag laddar Lisa upp för Bingsjöstämman, som är en spelmannastämma utanför Rättvik fylld med folkmusik och som börjar 5 juli.

Mer läsning

Annons