Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jordgubbar hör avslutningen till

/
  • Sur jordgubbe? Lillebror Melvin Olsson hade gott om fika med sig på skolavslutningen på Sätra skola. Vad kan väl vara bättre än jordgubbar att sätta i sig en varm sommardag.
  • Välkänd. Läraren Lasse Hellström är en institution på Sätra skola. I går gjorde han sin sista arbetsdag.
  • finsång. Efter skolavslutningen i kyrkan fortsatte firandet på Sätra skola, dit många föräldrar och syskon kom för att fika och lyssna på elevernas sommarsånger.
  • Skön fikapaus. Fikastunden i gröngräset var en av skolavslutningsdagens många trevliga stunder. Här är det familjen Jensen som slagit sig ner på picknick-filten med mackor och festis. Mamma Malin, Leo som just gått ut tvåan, lillebror Noel som slutat sexårs och pappa Per.

Först kyrkan men sedan fortsatte Sätra skolas riktiga skolavslutningsfirande på skolgården med underhållning och fika i gröngräset.

Annons

I gassande solsken sjöng eleverna sina sommarsånger från skolhustrappan. Nedanför samlades föräldrar och syskon som kommit för att fira sommarens bästa dag med allt från sexåringar upp till femteklassare, som nu lämnar skolan för att gå vidare till Björksätraskolan.

– Det ska bli riktigt roligt att få sommarlov, tyckte Amanda Andersson, som klätt sig vackert sommarvit för dagen och stod längst fram i kören med sina lika fina och vita klasskompisar.

Men det var inte bara femmorna som tog farväl från den lilla skolan. Läraren Lasse Hellström lämnar nu Sätra skola efter 42 år och fick både kramar och applåder och ett äppelträd att plantera hemma i trädgården.

Fikastunden efteråt hade många förberett väl och överallt på gräsmatten låg picknick-filtar utbredda. I den svalkande skuggan under träden plockade barn och vuxna fram allt från mackor till tårtor. Och jordgubbar förstås.

Mer läsning

Annons