Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan bli en ny stor skola i Sätra

Sätra skola är för trång och kommunen tittar nu på olika alternativ, för att klara av Sandvikens snabba befolkningstillväxt. Det finns planer på att bygga en helt ny skola i Sätra, för 120 miljoner kronor.

Annons

Sätra skola i Sandviken, under skolans 70-års jubileum.

Sätra skola i Sandviken är en grundskola, från förskoleklass upp till årskurs sex. Skolan är enparallellig, vilket betyder att det finns en klass per årskurs. Problemet är att skolan inte räcker till, eftersom befolkningstillväxten ökar, enligt Birgitta Orrebo, grundskolechef i Sandvikens kommun.

– Sätra skolan är för trång och fyller inte behovet som finns och kommer att finnas framöver, dessutom har skolan inget bibliotek, säger hon.

Det har tidigare funnits planer på att bygga ut Sätra skola, men i kommunens preliminära investeringsplan för åren 2017-2019 finns nu en helt ny stor skola i Sätra, som ska ersätta den gamla. Där framgår det att kommunen tänker lägga 120 miljoner kronor på skolan och att den största delen av investeringen ska ligga på de senare två åren.

Men Birgitta Orrebo vill påpeka att än så länge är inget beslut taget och att workshops och diskussioner med tekniska kontoret ska genomföras under hösten.

– Vi ska titta på situationen utifrån befolkningsprognosen för kommande år och sen får vi se hur vi går vidare, säger hon.

Skolorna i Sandviken

I Sandviken finns det i dag 18 grundskolor, varv 16 drivs kommunalt.

Den största skolan är Björksätraskolan, eftersom den slog ihop med Söderskolan. I dag går det cirka 700 elever på skolan.

Sätra skola har i dag cirka 175 elever från förskoleklass till årskurs sex.

Få koll på din närhet med Arbetarbladets app:

Ladda ner den här till Iphone

Ladda ner den här till Android

Mer läsning

Annons