Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan någon ha kört så full så långt?

Kan någon så berusad person verkligen ha kört bil så långt? Gävle tingsrätt tvivlade och det bidrog till att en Sandvikenbo på tisdagen friades från ett rattfylleriåtal.

Annons

Sandvikenbon ringde själv polisen och väntade in patrullen vid en kraschad bil vid Axmartavlan i september. Han var mycket berusad och lämnade otydliga uppgifter till polisen. Han sa att en annan namngiven person hade kört bilen, men sen fått lift med en Audi från olycksplatsen. Men han sa också att han själv hade kört.

Tingsrätten underkänner utredningen som ligger till grund för åtalet. Vid det första förhöret var Sandvikenbon mycket berusade och det han sa då inte tillförlitligt. Nästa förhör hölls inte förrän flera veckor senare och har därför också ett lågt bevisvärde.

Mycket talar för att det var han som körde, anser tingsrätten. Men bristerna i utredningen gör att det saknas bevisning.

Tingsrätten kommer fram till att även den höga alkoholhalten, 2,34 promille, talar för att Sandvikenbon kan vara oskyldig. Han är enligt frivårdens utredning inte alkoholberoende och därmed sätter tingsrätten frågetecken för om en person som var så berusad verkligen var i stånd att kör bil från Bollnäs till Axmartavlan.

Mer läsning

Annons