Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kapitalstark doldis på väg köpa Gysinge Bruk

/
  • PÅ VÄG SÄLJAS. Gysinge Bruk i vinterskrud. Hela ”vita bruket” är nu på väg att säljas till 64-årige Stockholmsföretagaren Ulf Berghäll, en doldis inom fastighetsbranschen med starka ekonomiska muskler sedan han nyligen avvecklat den aktiva verksamheten i sitt bygg- och fastighetsbolag Fas AB.

Det är bygg- och fastighetsföretagaren Ulf Berghäll från Stockholm som är på väg att köpa Gysinge Bruk av Sandvikens kommun.


– Ingenting är klart innan papperen är påskrivna. Men det är ett område med väldigt fina förutsättningar, säger han.

Annons

Arbetarbladet kan i dag avslöja vem som är den hemlige huvudkandidaten till att köpa ”vita bruket” i Gysinge med värdshus och ett 30-tal andra fastigheter.

 

 

64-årige Stockholmsföretagaren Ulf Berghäll, bosatt på Värmdö, är den Sandvikens kommun nu förhandlar med. Båda parterna har målet att det ska finnas ett färdigt avtalsförslag att presentera redan om ett par veckor.

Ulf Berghäll äger tillsammans med sin sambo Helena Martikkala företaget Fas AB, som ägnat sig åt att bygga och förvalta mindre hyresfastigheter utanför centrala Stockholm.

Efter det att bygg- och fastighetsföretaget avvecklat sin aktiva verksamhet gjorde bolaget i juni i år en utdelning med 7,9 miljoner kronor till moderbolaget Fas Holding AB inom den lilla familjekoncernen.

 

 

Tanken är nu att den därmed kapitalstarke Ulf Berghäll ska köpa Gysinge Bruk via ett annat av sina bolag, Pedalen 8 AB, som i så fall namnändras till ett namn med Gysingeanknytning.

Eftersom inga papper ännu är påskrivna är Ulf Berghäll återhållsam och försiktig i sina kommentarer.

– Men blir det jag som köper Gysinge Bruk ska jag göra mitt yttersta för att det ska bli bra för alla, säger han.

 

 

Känsla för Gysinge har Stockholmsföretagaren efter många besök hos vännen och värdshuskrögaren Inge Lindgren.

– Det här är unikt ett område med väldigt fina förutsättningar och som dessutom ligger nära ett tätbefolkat område.

 

 

Eftersom det handlar om ett kulturhistoriskt skyddsvärt område med många intressen att ta hänsyn till och ett stort antal nyttjanderättsavtal, hyresavtal och servitut är det en komplicerad avtalsskrivning.

– Det är därför det tagit så lång tid, säger Ulf Berghäll.

Av företagarkollegor beskrivs han som en ytterst seriös och duktig affärsman som är långsiktig i sina åtaganden och noggrann med detaljer.

Trots många år som egen företagare anses dock Ulf Berghäll vara lite av en doldis, vilket bekräftas av att en google-sökning på namnet bara ger fem träffar.

 

 

– Det är så han vill ha det. Det här är en person som hellre jobbar lite i bakgrunden än står i främsta ledet, säger en person som via egna affärer lärt känna den tilltänkte Gysingeköparen.

 

Jobbar i bakgrunden

 

Mycket att ta hänsyn till

 

Kompis med Lindgren

 

Köper via ett av sina bolag

 

Förhandlar med kommunen

Mer läsning

Annons