Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karin Nilsson (V) fick sista stolen i nya arbetsutskottet

/

Det blev som väntat Vänsterpartiet som tog den omstridda sista platsen i kommunstyrelsens nya arbetsutskott. Detta tack vare stöd från Ny ordning och Miljöpartiet.

Annons

Klart sedan tidigare var att Socialdemokraterna och Centern skulle ta tre av de fem platserna i den nya inre maktcirkeln. En given plats hade också Moderaterna i sin egenskap av största oppositionsparti.

Valberedningens förslag var att Moderaterna även skulle få ta hand om den femte stolen. Men det ville inte ens Moderaterna själva när kommunstyrelsen behandlade frågan i går.

I ett omständligt så kallat proportionellt val bekräftades den nya politiska grupperingen inom Sandvikenpolitiken där lokalpartiet Ny ordning inte längre samarbetar med de tre borgerliga oppositionspartierna. Tillsammans med Miljöpartiet såg NO i stället till att Vänsterns oppositionsråd Karin Nilsson fick den femte platsen i arbetsutskottet.

Övriga fyra ledamöter blev kommunalråden Peter Kärnström (S), Monica Jacobsson (S) och Carl-Ewert Ohlsson (C) samt oppositionsrådet Riitta-Liisa Björk (M).

Mer läsning

Annons