Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karin Nilsson (V): ”Jag har bara ställt frågor – inte påstått någonting”

– Får jag uppgifter om människor som far illa är det min plikt som politiker och medmänniska att hantera den informationen. Men jag har bara ställt frågor – inte påstått någonting.

Annons

Det säger Karin Nilsson om den polisanmälan som nu riktats mot henne.

Vänsterns oppositionsråd Karin Nilsson fick redan för drygt ett år sedan information om att det skulle förekomma prostitution i Sandviken. Då fanns det ingen koppling mellan den påstådda sexhandeln och restaurangen Steel Town.

Senare har hon som förtroendevald blivit kontaktad av personer som sagt sig känna till att det är på Steel Town kontakterna tas mellan säljare och köpare.

– Jag har hört det från för många håll, säger hon.

Karin Nilsson tycker inte att det är något konstigt med att hon som politiker ställt frågor om den påstådda sexhandeln.

– Det är tvärtom min skyldighet att hantera all information som jag får.

– Om någon vänder sig till mig och berättar om människor som far illa är det extra viktigt att jag som politiker och medmänniska inte är likgiltig. Men jag har absolut inte påverkat individ- och familjeomsorgsnämnden i tillståndsärendet. Det har jag över huvud taget inte haft med att göra.

Karin Nilsson säger att hon ställt frågor till en person som ofta anlitas av Steel Town men att hon inte gjort några egna påståenden.

– Om han hade sagt att ”ja, det pågår prostitution i lokalen” skulle jag naturligtvis gått vidare med det. Men nu sade han nej och då gjorde jag inte det.

Mer läsning

Annons