Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katla kommer till Järbo

/
  • INLEVELSE. Carolin Lindgren och Matilda Myllykoski spelar sina roller som Jonatan och Skorpan i ”Bröderna Lejonhjärta” med inlevelse. De har jobbat med pjäserna (även ”Rasmus på luffen” spelas) nästan hela hösten, gjort dekorer, övat, sjungit och fixat käpphästar att rida på.

Draken Katla kommer till Järbo nästa vecka.


Eleverna på Gullhedskolan ser med spänning fram emot drakens ankomst.


– Lite nervöst är det, säger Martin Eriksson.

Annons

Bröderna Lejonhjärta blir Systrarna Lejonhjärta på Gullhedskolan i Järbo. Men eleverna låter inte något så trivialt som fel kön komma i vägen – Jonatan och Skorpan är fortfarande pojkar, även om de råkar spelas av Carolin Lindgren och Matilda Myllykoski.

– Fly, Katla kommer! ropar de med inlevelse.

För även om de bara repeterar ännu, och allt från ljus och ljud ska till, finns det en sak som inte behöver bättras på: inlevelsen. De har dessutom imponerande koll på svåra repliker, som har adapterats från bok till pjäs av eleverna själva.

– Vi har övat mycket hemma, säger Matilda Myllykoski.

De har jobbat med pjäserna (även ”Rasmus på luffen” spelas) nästan hela hösten, gjort dekorer, övat, sjungit och fixat käpphästar att rida på.

Eleverna får göra det som de själva tycker att de är bra på, om det så är att spela huvudrollen, spela musik eller sköta marknadsföringen.

4 december är det stor premiär i Folkets hus. Någon större nervositet känner de inte av, även om det blir pirrigare att uppträda på scen än i skolan.

Men en livepublik är inte skräckinjagande för den som har haft draken Katla i klassrummet hela hösten.

Mer läsning

Annons