Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katt kan ha plågats till döds

/

Den döda katten hade ett rep hårt knutet runt magen och måste ha lidit oerhört.

– Vem kan göra något så grymt mot en oskyldig katt, undrar Sandra Nyström i Ivantjärn.

Annons

I oktober i höstas försvann Sandra Nyströms älskade brunspräckliga Svante. Så när hon häromdagen ryktesvägen fick höra att en död katt setts i närheten av Övre Sandsjön, på en vändplan en bit in i skogen där folk dumpat skräp, beslöt hon sig för att pulsa dit för att kolla om det var han som låg där.

Hon hittade katten, som dock var i för sargat skick för att hon skulle kunna se om det verkligen var Svante, även om pälsen var lik. Till sin förskräckelse upptäckte hon även ett blått rep som knutit så hårt runt kattens mage att den måste ha plågats.

– Det måste ha varit någon som knutit på det sättet med flit. Det finns ingen chans att katten fått på sig det där repet av sig själv, säger Sandra Nyström.

Hon misstänker att någon varit dum mot katten, släpat runt på den i repet och plågat den. Nu tänker hon göra en polisanmälan om djurplågeri.

Sandra Nyström hoppas också att någon tidningsläsare ska kunna tipsa om vad det kan vara för stackars katt, om det nu inte är Svante, och vem som gjort en sådan grym sak.

Mer läsning

Annons