Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kenyakoffertarna packade

/
  • Kenya nästa. Tove Jacobson, Kajsa Loman och Geir Brodén är färdigpackade inför den spännande resan som startade i morse klockan sju. ”Jag är mest nervös för att sova över”, skrattade Tove.

I morse startade eleverna på Wildlife Park Management den långa resan mot den afrikanska kontinenten och dess vilda djur.
– Det ska bli så roligt, jag hoppas få se ett lejon, säger Kajsa Loman som är en av de åtta eleverna som åker på praktikresa till Nairobi.

Annons

Pass, vaccinationskort, kläder till ett barnhem och regnjacka är några av de viktiga prylarna som ska med på den tre veckor långa resan till Kenya och Nairobi där eleverna i vår ska ha praktik.

– Det är förstås djuren som lockar, men det ska bli jättehäftigt att se miljön och bergen, särskilt Kilimanjaro, säger Kajsa Loman som går första året på Wildlife-programmet.

Hoppas få se ”the big five”

Målet är att få se ”the big five” (leopard, lejon, elefant, noshörning och afrikansk buffel) och för Kajsa Loman är det första gången hon åker till Afrika.

För att vara ordentligt förberedda har eleverna spenderat tio dagar i den lilla byn Kurkkio utanför Pajala. De har också tagit sju sprutor och knaprat både malariatabletter och Ducural mot kolera.

– Ja, vi är ordentligt förberedda. Fast det är nog mycket som är annorlunda säger Geir Brodén och berättar att han lärt sig att man måste vara väldigt artig i Nairobi.

– Ungefär som i Sverige på 40-talet, tror han.

De har förstås lärt sig en hel del om både Kenya och huvudstaden Nairobi inför resan. Även några användbara fraser har de övat in.

– ”Habari”. Det betyder God dag, hur står det till, fast man måste säga det till en man, men det kan nog vara bra att kunna, funderar Geir.

Mer läsning

Annons