Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KFG köps upp av Stockholmsföretag

/
  • Vd:n Bosse Carlsson slår fast att KFG:s egna huvudkontor kommer att ligga kvar i sina nuvarande lokaler i Sandbacka park.

Sandvikens uppmärksammade arbetsmarknadsföretag KFG har nu blivit uppköpt av Competensgruppen.


Men verksamheten i Sandviken blir kvar.


– Vi kommer att ha den lokala anknytningen kvar, säger vd:n Bosse Carlsson.

Annons

I somras blev det klart att Sandvikenföretaget KFG, med huvudkontor i Sandbacka park, fick förtroende att jaga jobb åt långtidsarbetslösa i 27 av landets 30 arbetsmarknadsområden, när Arbetsförmedlingen privatiserade en del av verksamheten. Företaget fick plötsligt växa enormt på kort tid.

Och nu blir KFG ännu större. Competensgruppen, med utbildningsföretaget Competens Utbildning AB, har nu köpt 80 procent av KFG.

– Vi har aldrig arbetat med utbildningsfrågor och nu får vi en chans att bredda utbudet. Vi kan erbjuda mycket mer, säger vd:n Bosse Carlsson om fusionen.

I och med affären tar KFG och Competens en tredjeplats på listan över motsvarande företag, där Lernia och Academedia fortfarande ligger före. Men målet är att växa. Bosse Carlsson uppskattar den nya omsättningen till 300-400 miljoner kronor.

– Det är svårt att säga ännu hur stor omsättningen blir exakt, men förhoppningen är att bli ännu större.

De sätter ribban högt – KFG och Competens ska tillsammans bli Sveriges största aktör inom arbetsmarknadsinsatser och vuxenutbildning.

Koncernens huvudkontor kommer att ligga i Stockholm, men KFG:s huvudkontor ska finnas kvar i Sandbacka park, där ett tiotal personer arbetar.

– Vi kommer ha den lokala anknytningen kvar, säger Carlsson.

Just den lokala anknytningen, och att KFG har huvudkontor i Sandviken, var det som vägde tyngst när IF Metall bestämde sig för att använda sig av KFG som omställningsföretag för dem som mister sina jobb på Sandvik.

Hur mycket Competensgruppen har betalat för KFG vill företaget inte gå ut med. Ägarna Pär Dahlund och Jan Fagerström behåller 20 procent av företaget själva, och kommer att arbeta vidare inom KFG.

Mer läsning

Annons